Vanliga frågor om Babygruppen

Allmänna frågor

Kan jag avboka en kurs och få pengarna tillbaka?

Våra köpvillkor gäller att du alltid kan avboka en kurs fram till 10 dagar innan kursstart. Avbokar du en kurs senare än 10 dagar innan kursstart debiterar vi dig hela avgiften. Mot uppvisande av läkarintyg får du halva kursavgiften tillbaka. Skicka ett mail till för att avboka en kurs. info@babygruppen.se Glöm inte att ange ditt ordernummer.

Kan jag byta ett kurstillfälle?

Precis som för köpvillkoren gäller att du kan byta till ett annat kurstillfälle fram till 10 dagar innan kursstart. Vill du byta ett kurstillfälle senare än 10 dagar innan kursstart, sker detta i mån av plats på den kurs som du vill byta till. Vi vet först om det finns plats på en kurs/kurstillfälle, dagen innan denna startar. Hör av dig till oss på info@babygruppen.se för att byta ett kurstillfälle. Glöm inte att ange ditt ordernummer.

Om jag har varit med på det första tillfället på en kurs och inte kan gå på det andra, tredje eller fjärde osv. Kan jag då byta till en annan kurs?

Du kan byta i mån av plats. Vi vet först om det finns plats på en kurs/kurstillfälle, dagen innan denna startar. Du får då höra av dig till oss på info@babygruppen.se

Jag har Friskvårdscheckar från min arbetsgivare som jag vill använda, hur gör jag?

Du bokar valfri kurs via hemsidan, väljer betalsätt faktura, lägger Friskvårdscheckarna i ett kuvert med ditt namn och ditt bokningsnummer. Kuvertet skickas till: Babygruppen Humlegårdsgatan 13, 114 46 Stockholm. Så fort som vi fått Friskvårdscheckarna reglerar vi fakturan.

Får jag något att äta och dricka på kurserna?

Om du är väldigt hungrig innan en kurs är det bra om du äter. På följande kurser ska det finnas frukt, te, kaffe:
– Profylaxkurs
– Barnavårdskurs
– Barngympa (frukt)

Kursrelaterade frågor

När i graviditeten bör jag gå på en:

Profylaxkurs

Man kan gå på en profylaxkurs från och med vecka 20 och framåt. Ju tidigare du går desto mer tid får du till att träna.

Gravidyogakurs

Yoga är en skonsam träningsform och därför lämpar den sig väl under hela graviditeten. Många väljer att påbörja en ny kurs efter att de har avslutat sin första.

Gravidpilates

Pilatesträningen anpassas efter den gravida kvinnans förutsättningar och därför går det bra att träna under hela graviditeten.

Vattengympa

Vattengympa är en mycket skonsam träningsform och lämpar sig väl under hela graviditeten. Många väljer att gå på flera vattengympapass efter varandra.

Amningskurs

Du väljer själv när du vill gå på en amningskurs. Vår riktlinje brukar vara från och med vecka 20 och framåt.

Barnavårdskurs

Du väljer själv när du vill gå på en barnavårdskurs. Vår riktlinje brukar vara från och med vecka 20 och framåt.

Gravidmassage

Gravidmassage är lämpligt under hela graviditeten. Ju tidigare du börjar desto större är chansen att du undviker ryggont, hudbristningar och andra komplikationer.

Åldersrelaterade frågor

Hur gammal ska barnet vara för att gå på en babysimkurs, Steg 1?

Vi rekommenderar att barnet är mellan 3 och 9 månader.

När är det lämpligt att gå kursen Första hjälpen ?

Det finns egentligen inget krav på en viss ålder. Man brukar säga att det är lämpligt att påbörja en kurs i första hjälpen från och med att barnet är 6 månader. Det går dock bra att gå redan innan förlossningen.

Kan jag gå på en yogakurs om jag har foglossning eller annan värk som påverkar min fysik?

Oftast brukar det gå bra att medverka på en yogakurs eftersom träningen är skonsam i sin form. Om du är osäker bör du alltid prata med din barnmorska eller läkare. Du får givetvis även kontakta oss om du har några frågor

Kan jag gå på en pilateskurs om jag har foglossning eller annan värk som påverkar min fysik?

Oftast brukar det gå bra att medverka på en pilateskurs eftersom träningen är skonsam i sin form. Om du är osäker bör du alltid prata med din barnmorska eller läkare. Du får givetvis även kontakta oss om du har några frågor.

Kan jag gå på vattengympa om jag har foglossning eller annan värk som påverkar min fysik?

Oftast brukar det gå bra att medverka på en vattengympa eftersom träningen är skonsam i sin form. Om du är osäker bör du alltid prata med din barnmorska eller läkare. Du får givetvis även kontakta oss om du har några frågor.

Hur ska jag klä mig på en:

Profylaxkurs

Använd de kläder du känner dig bekväm i. Du behöver inte ha med dig något ombyte till träningskläder.

Amningskurs

Använd de kläder du känner dig bekväm i. Du behöver inte ha med dig något ombyte till träningskläder.

Barnavårdskurs

Använd de kläder du känner dig bekväm i. Du behöver inte ha med dig något ombyte till träningskläder.

Yogakurs

Det finns inget krav på att du måste ha träningskläder men många deltagare väljer att ha på sig lätta och sköna plagg. I vår lokal finns det möjligheter till att byta om. Yogamattor och kuddar finns på plats. Om du har en egen yogamatta får du givetvis ta med den.

Gravidpilates

Ta gärna med dig ombyte till träningskläder och gympaskor. I lokalen INMO på Östermalm finns det även dusch och ombytningsrum.

Vattengympa

Ta med dig ombyte till bassängen. På grund av hygienen i bassängen ber vi dig att duscha innan du kliver ner i vattnet. Dessutom bör du tvätta bort allt smink.

Babysim

Ta med dig ombyte till bassängen. På grund av hygienen i bassängen är det obligatoriskt att barnet bär en babysimsbyxa. Det är ej tillåtet att använda någon form av blöja. Babysimsbyxa kan köpas i välsorterade butiker som HM, Polarn & Pyret eller Babyland. Vi ber dig även att ta duscha innan du kliver ner i bassängen samt tvätta bort allt smink.

Ta även med dig eget hänglås, så att du kan låsa in dina värdesaker i omklädningsrummet.